Кнауф топлоизолационна система с каменна вата Инвестиция, която се изплаща във времето

г. Автор
топлоизолационна система с каменна вата

Немската компания Кнауф, основана преди повече от 88 години, със заводи и представителства по целия свят, е производител на качествени строителни материали.

Най-голямото предимство на системите Кнауф е техният състав от висококачествени компоненти. Тяхната устойчивост и здравина е гарантирана със сертификати. Такъв например е издаденият сертификат от Европейската организация за техническо оценяване (EOTA) за продуктите, вложени в системите ТОП и Премиум за контактна фасада. Кнауф системите за фасадна топлоизолация с каменна минерална вата притежават „Европейска техническа оценка” (ETA), т.е. изпитани са и съответстват на европейските стандарти за качество.

топлоизолационна система с каменна вата
Топлоизолационна система Knauf с каменна вата

Компоненти на системата са лепилно-шпакловъчна смес Klebespachtel M, каменна минерална вата Knauf Insulation: FKD-S Thermal, FKD-N Thermal, Кнауф дюбел с метален пирон, Кнауф армираща, стъклотекстилна  мрежа, грунд за мазилка Knauf Quarzgrund и външна завършваща мазилка Knauf ADDI или Knauf CONNI.

Какво получавате, ако сградата Ви е облечена с Кнауф фасадна топлоизолация ТОП и Премиум?

топлоизолационна система с каменна вата

Огнезащита – Каменната вата е негорим материал с клас по реакция на огън А1. Фасадата е защитена от пожар благодарение на състава ѝ- тя е екологичен материал, произведен от вулканични камъни. Минералната вата се явява като щит за сградата и предотвратява разпространението на пожар.

Дълготрайност и устойчивост – Външната топлоизолационна система с каменна вата е устойчива на стареене и при големи температурни амплитуди не променя обема си.

Дишащи стени и топлоизолация – Влакнестата структурата на каменната вата позволява безпроблемна дифузия на водните пари. Всеки един компонент от системите ТОП и Премиум на Кнауф- от лепилно-шпакловъчната смес до завършващата мазилка е с висока паропропускливост. Това ограничава риска от конденз и предотвратява образуването на микроорганизми, мухъл и плесени. Топлоизолационната система Кнауф с каменна вата е инвестиция, която се изплаща във времето.

И още….

Напоследък се наблюдава тенденция при тъмните нюанси на фасадите. Те придават модерен и елегантен облик на сградата. Тъмният цвят привлича слънчевите лъчи, по-голямото термично натоварване и нагряване на фасадната повърхност над 40°C води до напукване.

топлоизолационна система с каменна вата

За тъмните цветове на фасадата Кнауф предлага специфично решение чрез фасадни мазилки ADDI/CONNI и високо покривна външна боя, подсилена със силикон Knauf Fassadol TSR. Рефлективната пигментна технология предотвратява нежеланото затопляне на фасадната стена при директно слънчево греене. Knauf Fassadol TSR е с висока водоустойчивост и паропропускливост.

Knauf Fassadol TSR – решение за тъмни фасади

Подборът на строителни материали стои в основата на изграждането на всеки строителен обект. Фасадната топлоизолационна система Кнауф с каменна вата намира приложение както в обществени, административни сгради, така и в малки еднофамилни къщи.

За повече информация и техническа консултация се свържете с нашия екип на тел.: 0700 300 03.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *