Производство и монтаж на метални конструкции за сгради от Стримона Строй

г. Автор
метални конструкции

Основна дейност на Стримона Строй е производство и монтаж на стоманени конструкции за сгради. Развива тази дейност в продължение на 20 години. Разполага с цялото необходимо технологично оборудване и квалифициран персонал.

метални конструкции

Стримона Строй е една от първите организации в България защитили стандарта EN ISO 3834-2, както и в последствие EN 1090-2. Оценка за нашия професионализъм е и фактът, че сме един от учредителите на Българската асоциация за метални конструкции. Към днешна дата се нареждаме гордо в челната петица в България за този вид дейност, с приблизително 10% пазарен дял.

метални конструкции

Защо да изберете метална конструкция за Вашата сграда?

Металите са безспорни съвременни и универсални конструктивни материали. Металните конструкции в частност стоманените конструкции са предпочитани от проектантите при избор на главна носеща конструкция на едни от най-сложните и най-отговорни сгради и съоръжения, реализирани на територията на България и чужбина. С металните конструкции преди всичко се достига функционалната универсалност на носещите конструкции изобщо без значение на тяхното приложение (в строителство, машиностроене, промишленост и пр.), без значение на вида, формата, размерите, потребности на сгради и съоръжения. По широкото навлизането на металните конструкции като главни носещи конструкции на сгради и съоръжения даде една значителна свобода да бъдат реализирани сгради със големи размери, големи отвори и изключително сложни геометрии.

метални конструкции

Друго важно предимство на металните конструкции, което не трябва да бъде подценявано е тяхната висока сеизмична устойчивост. Металът притежава свойството да преразпределя усилията и напреженията при претоварване, което води до облекчаване на напрегнатото състояние в металните носещи конструкции, без да се компрометира носимоспособността им.

Изброявайки предимствата няма как да не се подчертае възможностите, които дават металните конструкции, когато се налага реконструкция, усилване и модернизация на вече съществуващи сгради и съоръжения. В тази категория металните конструкции са безусловен победител пред стоманобетонните конструкции. Всички скептици биха провокирали с въпроси насочени към склонността на металните конструкции да корозират и тяхната пожароустойчивост.

метални конструкции

Естествено, към днешна дата и тези въпроси са решени чрез предлаганите на пазара различни ефективни продукти за антикорозионна защита на металите, регламентирани през 1998 година в Европейския стандарт EN ISO 12944 – „Бои и лакове” и ефективни продукти за пасивна пожарозащита на конструкциите, които доказано гарантират дълъг живот на металните конструкции без корозия и значително повишават времето за реакция при пожар, при сгради с метален носещ скелет. В миналото стоманобетонните конструкции бяха предпочитани при избор на главна носеща конструкция на сгради и съоръжения поради липсата на достатъчно познания и опит в областта на металните конструкции.

Към днешна дата, като част от Българската асоциация за метални конструкции, познавайки отвътре приложението и изпълнението на металните конструкции на територията на България и в частност чужбина, гордо можем да заявим, че България разполага с достатъчно добре обучени специалисти с помощта, на които може да бъдат проектирани, произведени и монтирани възможно най-сложни сгради и съоръжения с качество достойно за световния пазар.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *