С газовия кондензен котел UltraGas на Ховал пестите пространство и енергия едновременно

г. Автор
газов кондензен котел UltraGas

Да спестяваме пространство и енергия едновременно в нашия дом е добра възможност и това оптимизиране се постига чрез компактното външно котелно Cabin Slim на Hoval – ново поколение свободно стоящи мобилни котелни инсталации за външен монтаж.

В тях са интегрирани най-ефективните кондензни газови котли – UltraGas.

Постигнатите резултати са отопление, което спестява до 30 % от оперативните разходи, бърз и лесен монтаж чрез предварително оборудвано външно котелно, което спестява нуждата от пространство за техническо помещение вътре в сградата. Освен това е много лесно за инсталация, управление и предлага максимална гъвкавост по отношение на изискванията за пространство.

Защо да инсталирате свободно стоящо мобилно котелно?

Уникалността на това мобилно котелно е в това, че съдържа всички необходими елементи за производството на топлинна енергия и всичко това се намира в иновативен и с компактен дизайн контейнер. Това дава възможност, източникът на топлина да бъде поставен на идеалното място, без да се притеснявате, че неблагоприятните метрологични условия като дъжд или сняг биха могли да повлияят на работата или да причинят неизправност. Свободно стоящата топлоцентрала Cabin Slim може да бъде монтирана на открито, в непосредствена близост до сградата, терасата на обекта или дори и на покрива, като така спестявате от така необходимото вътрешното пространство. Избирайки Cabin Slim, вие се спирате на най-ефективната система за отопление на големи сгради, търговски и индустриални обекти с високоефективен кондензен газов котел.

газов кондензен котел UltraGas

Какъв е опитът на клиентите със системата Cabin Slim?

Понякога специфичната дейност и оборудване производствените сгради ограничават възможността за отделяне на необходимото вътрешно пространство за техническо помещение, дори още на проектно ниво. Тъкмо в тези случаи проектантите разчитат на алтернативни решения като външно котелно от типа CabinSlim. Един показателен пример за това е сградата на ОМ Салери в гр. Враца, където два котела UltraGas 600D с обща мощност 600 kW бяха разположение в компактно външно котелно долепено до сградата на завода.

газов кондензен котел UltraGas

Реализациите на това решение са много. В световен мащаб най-много изпълнение обекти с CabinSlim от Hoval има в Италия и Хърватска. В България този продукт е от скоро на пазара, но се радва на изключителен успех в лицето на производствената сграна на ОМ Салери в гр. Враца.

Какви са основните причини за избор на външно котелно?

Cabin Clim е оптимално решение, което се препоръчва от професионалистите в областта на ОВК проектирането. То е лесно за проектиране и монтаж, и е гъвкаво от гледна точка на бъдещи промени. Външните котелни CabinSlim са предварително оборудвани с всички съоръжения, тръбни връзки, фитинги и автоматики, коминна система.

Интегрираните в CabinSlim котли са с изключително висока ефективност от 97,9% и голяма модулация на мощността, което позволява икономичната им работа независимо от сезона и натовареността на инсталацията. Допълнителна икономичня се получава и чрез интергиране на онлайн модул към контролера TopTronic® E, чрез който се следи прогнозата за времето 3 дни напред и благодарение на тази информация котлите постепенно намаляват или увеличават мощността си, за да постигнат необходимата мощност за конкретния момент плавно и без излишна загуба на енергия.

Дистанционното управление на системата лесно проследява консумацията на енергия и работата на инсталираното оборудване, освен това разнообразието от възможности за монтажа на системата извън и близо до сградата, прави CabinSlim отличен избор.

Това, което отличава CabinSlim от всички други системи е невероятната гъвкавост, мултифункционалност, лесна инсталация и контрол, осигурени от един доставчик, отличава.

Свържете се с експертите на Hoval още днес, за да получите оферта и помощ в проектирането!

газов кондензен котел UltraGas
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *