Weberdry SS-10 – сигурният начин да защитите терасата си от течове

г. Автор
хидроизолация
Надеждно решение при ремонт на терасата е weberdry SS-10 - двукомпонентна хидроизолация на циментова основа с висока остатъчна еластичност.

Големите покривни тераси и балкони са една от характеристиките на предпочитания имот. Те обаче са подложени на натоварвания, които могат да компрометират здравината им. Знаете ли как да постъпите, ако се наложи ремонт, така че да решите проблема надеждно?

Вижте по-долу препоръките на експертите на Weber. Те предлагат системи от решения за хидроизолация и конкретни стъпки, които трябва да следвате, за да направите качествен и сигурен ремонт на терасата.

хидроизолатция

Когато говорим за проблемни тераси, обикновено става въпрос за наличието на течове. Хидроизолацията е в основата на предотвратяване на тези проблеми.

Специалистите от Weber съветват да ремонтирате чрез изпълнение на двоен хидроизолационен детайл. Когато това не е възможно, поради липса на височина или други пречки, можете да заложите на обичайния подход за хидроизолация под плочките.

хидроизолация

Подходящият избор за надеждно решение е weberdry SS-10 – двукомпонентна хидроизолация на циментова основа с висока остатъчна еластичност. Тя се използва за защита на керамичното покритие, като предпазва от проникването на вода в замазката, което ще доведе до нейното разрушаване и отлепянето на плочките. Подходяща е за хидроизолиране на бани, тераси, басейни и резервоари. Благодарение на гъвкавата си структура е устойчива на температурни разлики. weberdry SS-10 е лесна и удобна за смесване и нанасяне, с разходната норма от 3 ÷ 3,5 kg/m² при дебелина на слоя 2 mm.Преди нанасяне на хидроизолацията трябва да сте сигурни, че основата е подготвена за работа. Когато тя е силно попиваща, задължително трябва да я грундирате. По този начин я обезпрашавате, изравнявате и регулирате попиващата ѝ способност. Подходящ за този случай е грундът за порести основи weberprim 801.

След като грундът изсъхне може да преминете към нанасяне на хидроизолацията weberdry SS-10. weberdry SS-10 се прави минимум в два слоя. При по-високо натоварване с цел по-висока сигурност, можете да армирате със стъклотекстилна мрежа. Основите с положена такъв тип хидроизолация трябва да се предпазват от директна слънчева светлина, изветряне и замръзване поне три дни. Основата трябва да бъде намокрена и овлажнявана при необходимост.

Сигурното хидоризолиране зависи от обработката на детайлите. Затова едновременно с полагането на хидроизолация в ъглите се влагат хидроизолационните ленти webertec 828 DB 75. Те са еластични гумирани ленти, които се използват за оформяне на дилатационни (деформационни) фуги при керамични покрития. При сифоните се използват хидроизолационните маншети webersys 982. За хидроизолация при тръбите маншетите са webertec 828 MA.

Плоските покриви и тераси са критични зони, подложени на сурови атмосферни условия и влияния. Затова, за да се гарантира здравото залепване към хидроизолацията трябва да използвате полимер модифицирани лепила.

Подходящите лепила в тези случаи са „флексовите“ лепила като webercol флекс или еластичните лепила клас S1 като webercol флекс про и webercol екстра флекс. За по-сигурно и надеждно залепване трябва да нанасяме лепилото както върху основата, така и на гърба на плочката.

Финалният етап в процеса на полагане на плочки е фугирането. Фугиращата смес трябва да бъде подходяща за зони с високи изисквания като еластичност, мразоустойчивост, абразивоустойчивост, устойчивост на изцветяване, лесно почистване и др. Подходящата фугираща смес в подобни ситуации е webercolor Premium. Последната стъпка, която трябва да направите, е да обработите детайлите, като преминавания на тръби, дилатационните фуги, връзките стена-под и стена-стена. За тази задача особено подходящи са хибридните уплътнители като webertec хибриден уплътнител. Той е UV-устойчив, еластичен, подходящ за всякакви материали и външни условия.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *