Гроздан Караджов свиква заседание за големите инфраструктурни обекти

г. Автор
инфраструктурни обекти

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов свиква работно заседание за развитието на стратегическите инфраструктурни обекти и за новата програма за ремонт на пътищата.

Заседанието ще се излъчва на живо от 9.00 часа на 13 януари – четвъртък, на официалната фейсбук страница на вицепремиера Гроздан Караджов.

В него ще вземат участие ръководствата на Агенция „Пътна инфраструктура“, включително директорите на дирекции, на Института по пътища и мостове и на „Автомагистрали“ ЕАД.

На открита дискусия пред гражданите ще бъдат обсъдени няколко основни теми:

1. Проектна готовност на всички стратегически инфраструктурни обекти, реалистични срокове за изготвяне на технически проекти и прогнозно финансиране;
2. Обсъждане на предложените от АПИ за основен и превантивен ремонт пътища за 2022 г. по новата 4-годишна програма за обновяване на републиканската пътна мрежа;
3. Новата процедура за текущ и превантивен ремонт на пътната мрежа;
4. Тол системата.

В рамките на две седмици гражданите ще имат възможност да правят предложения за включване в програмата на други пътища, включително като изпращат снимки и видеоматериали. Окончателният списък ще бъде публикуван на сайта на министерството и на АПИ.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *