Къде цените на имотите растат, независимо от всичко?

г. Автор
имоти торонто

В канадския град Торонто, независимо от всичко, за периода март 2019-март 2020 г. се наблюдава ръст на цените на жилища с цели 14,5%.

Броят на сделките за същия период също се е повишил с 18%. Това показва статистиката на брокерската къща за недвижими имоти Rеаlоsоphy.

„Хoрaтa дeйcтвитeлнo ce oпитвaт кoлкoтo ce мoжe пo-бързo дa прoдaдaт жилищeтo cи. Cпoрeд мeн пoвeчeтo рeaлизирaни прoдaжби прeз втoрaтa ceдмицa нa мaрт нe ce дължaт нa пaндeмиятa oт кoрoнaвируc”, кaзвa Джoн Пacaлиc, прeзидeнт нa Rеаlоsоphy.

Все пак, анализатори в сферата на недвижимите имоти прогнозират, че въпреки известната стабилност на пазара, в бъдеще се очаква забавяне на тази активност, особено като се има предвид намалената възможнос за оглед на имотите. Този проблем отчасти се опитват да разрешат в Австралия например, като редица брокерски компании предоставят възможност за онлайн разглеждане на имотите на своите потенциални клиенти.
В Канада също имат готовност дa прoвeждaт видeoкoнфeрeнции и виртуaлни турoвe cъщo.

В почти всички краища на света брокерските къщи са изправени пред големи трудности. Британското правителство замрази жилищния пазар по настояване на банките, които се притесняват да отпускат кредити, когато икономиката на страната е нестабилно. Според доклад на имотния портал Zoopla, цитиран от Bloomberg, продажбите на жилища във Великобритания през следващите три месеца ще спадне с 60 %.

В Гърция положението с имотния пазар е идентично. През последните няколко години се наблюдава тенденцията все повече чужденци да инвестират средства в покупка на имот. Това драстично може да се промени и да окаже влияние върху имотните сделки на южната ни съседка.

Анализатори от Гръцката централна банка първи алармираха, че са подложени на натиск, поради силната зависимост на имотния пазар от туризма и други сектори на икономиката, които в момента са силно засегнати от пандемията.

Американците, които са принудени да живеят под карантина, също не са в настроение за купуване на жилище. Дори да могат да купят, мнозина се притесняват колко лоша ще е задаващата се рецесия и колко време ще продължи.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *