Соларните покриви на Теsla скоро ще бъдат на пазара

1г. Автор
фотоволтаични керемиди Теsla

След редица производствени проблеми, соларните покриви на Теsla се очаква скоро да се появят на международния пазар.

Соларните покриви на Теsla бяха пуснати в продажба през 2016 година. От тогава компанията обаче променя няколко пъти дизайна на панелите, инсталацията и таблото за регулиране на електропотока.

В пост на Илон Мъск в Тwitter става ясно, че проблемите около технологията са вече решени и продуктът ще стане достъпен за повече държави в края на 2020 година.

соларни панели Теsla

Въпреки че Илон Мъск не съобщава на кой пазар покривите ще бъдат пуснати първи, очакванията са че Европейският пазар ще е сред първите.

tesla

Два са основните фактора, които превръщат соларните покриви на Теsla в особено атрактивен продукт. При тази технология спестяваме поставянето на керемиди, защото соларните плочи изпълняват и функцията на покрив.

Технологията е известна и като много по-ефективна от другите на пазара и също така придава на покрива завършен естетически вид.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Коментари от “Соларните покриви на Теsla скоро ще бъдат на пазара

  1. „Два са основните фактора, които превръщат соларните покриви на Теsla в особено атрактивен продукт.“

    А да бяхте споменали и финансовото измерение на този покрив. Според Тесла излиза 220 ДОЛАРА на кв.м ! Вие бихте ли си монтирали покрив който струва повече от самата къща и дава с около 20% по-малко енергия от стандартните соларни панели?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *