Великобритания облекчава правилата за наемане на чуждестранни строителни работници

г. Автор
строителни работници

Обединеното кралство облекчава визовия режим за представители на редица професии в строителството, за да привлече чуждестранни работници и служители.

Властите в Лондон са включили редица работни позиции в своя списък на „професии, които изпитват недостиг на трудова сила“. По този начин работодателите в строителния сектор ще бъдат облекчени при наемането на чуждестранни работници и служители.

По-евтините визи за Великобритания и облекчените правила за наемането на чужденци ще бъдат валидни за зидаромазачи, бояджии, каменоделци, дърводелци, майстори на покривни конструкции, както и за специалисти в областта на монтажа и ремонта на дограми, предава БТА.

Облекченията за наемането на чуждестранни работници и служители в строителството ще „допринесат за изграждането на ключови национални инфраструктурни обекти и за развитието на свързаните с тази дейност сектори на икономиката“, се казва в съобщение, разпространено днес от британското министерство на вътрешните работи.

Чужденците, които бъдат наети, може да получават заплащане в размер на 80 на сто от обичайните за Обединеното кралство заплати и въпреки това да имат право на работна виза. Те трябва да са получили оферта от британски работодател и да покриват изискването за владеене на английски език, информира правителственото съобщение.




Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *