Декоративна визия с MELDORFER – иновативно изпълнение, вдъхновено от класиката

г. Автор
декоративни тухлички

Напредъкът на строителните технологии ни помага да оформим облика на нашите фасади по-лесно, достъпно и ни предлага все повече възможности да изразим индивидуалността си по много различни начини.

Гладката повърхност на една фасада може да бъде доста скучна. А стандартните влачена или драскана структура са все по-често заменяни от по-нестандартни декоративни визии.

Caparol предлагат решение, което е вдъхновено от класиката. Декоративните тухлички Meldorfer са изработени от висококачествени естествени материали, изключително гъвкави, устойчиви и много лесни за монтаж в сравнение с клинкер и другите алтернативни продукти.

декоративни тухлички

Всяка тухличка е Уникат

Производството на Meldorfer започва още през 80-те години на миналия век.  Повърхността на всеки отделен елемент от серията се оформя ръчно, според изискванията на клиента, което създава неповторима автентичност на всяка една тухличка.

Характеристики

 • Meldorfer се предлагат в огромно разнообразие от размери, цветове и структури;
 • Изработени са от иновативен материал, в комбинация с естествени камъни и минерални пълнители;
 • Финишният слой на всеки един елемент се завършва ръчно;
 • Тухличките могат да се полагат директно върху основното покритие;
 • Подходящи са за финишен слой на топлоизолационни системи, без значение от топлоизолационния материал (ЕПС или Вата), както и за вентилирани фасади;
 • Няма ограничение в размера на сградата при полагането;
 • Необходимо е единствено лепилно-шпакловъчна смес за залепянето на тухличките;
 • Изключително леки са (около 5kg/m2 ), спрямо клинкера (20- 23kgm2 ), което от своя страна е предпоставка за лесен и бърз монтаж. Не са необходими специални инструменти и транспорт ;
 • Пестите 5 пъти повече време и средства за монтаж спрямо клинкера;
 • Неразуршим материал от атмосферните влияния;
 • Изключително висока устойчивост на механично натоварване, замръзване и UV лъчи;
 • САМО 8 mm дебелина на покритието /заедно с лепилния слой/; Разнообразни дизайни, подходящи и за приложение в интериора;
 • Клас на горимост A1;
 • Отлична дифузионна способност.

декоративни тухлички

Монтажът на облицовъчните тухлички е много лесен. Необходимо е единствено лепилно-шпакловъчна смес, която нанасяте на стената, след което прилепвате към повърхността и заглаждате фунгата с четка.

Преди всичко те впечатляват със своята издръжливост: материалът е здрав и устойчив на удари и лесен за почистване – съчетава традиционен вид на клинкер с висока издръжливост. Поради това е идеален за външни фасади, които са изложени на вятър и атмосферни влияния през цялата година.

декоративни тухлички

Интериор

Все повече хора избират тухлената визия за акцент в интериора. Независимо дали става въпрос за еднофамилно жилище или офис. 

Освен традиционните форми и дизайни, се предлагат и в нестандартни размери, форми и цветове. Декоративните техники са океан от възможности за оформяне на интериора. Те трябва да кореспондират с обитателите, за да се създаде уют и комфорт в помещението. Много важен елемент са и мебелите, за да се не се получи еклектика на стилове, а помещението да буди възхищение и наслада.

декоративни тухлички

Серията New Design е вдъхновена от природните пейзажи и различните сезони. Почти като произведение на изкуството, декоративните тухли ни изненадват с много комбинации и колорит.

Серията Free Style пък съвсем излиза от границите на познатото и отваря нови възможности за творческата свобода. Наситени цветове в комбинация с по-бледи или пък различни геометрични форми. Изборът е разнообразен и е изцяло според вашия вкус.

За консултация и допълнителна информация се свържете с търговските представители на Caparol.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *