Няколко идеи от Semmelrock – как да придадете чар на градината

г. Автор
Браншове: Ландшафт Настилки 
semmelrock

От къде да започнете?

Добавете „цвят“ в пътеките

Има няколко начина да направите това. Например като добавете като завършек на Вашата алея кант, който контрастира с основния цвят на настилките. Изберете цвят, който е любим за Вас и ще внесе повече настроение в градината.

semmelrock

Ако предпочитате натуралната красота на природата, можете да оформите пътеките само с няколко плочки и широки фуги, които ще изпъкнат на фона на естествен чакъл, декоративни камъни или трева. Изборът е Ваш.

semmelrock

Персонализирайте настилката

Съществуват различни начини да оставите своя „отпечатък“. Тук не коментираме многобройните възможности, които можете да намерите на пазара и буквално да оставите отпечатък върху настилката в двора, от дланите си или тези на децата, можете разбира се да отбележите и стъпалата си, но нашите предложения са малко по-различни.

semmelrock

Бихте могли да направете акцент, да очертаете зона за игра на дама или градински шах, използвайте настилките като своебразна палитра, за да декорирате терасата или верандата или площадките в двора.

semmelrock
Създайте свое изкуство

Използвайте свои неща от ежедневието, за да придадете очарование на своето място. Старите играчки на децата например могат да се превърната във висяща украса около люлката или пясъчника в двора. Превърнете старите съдове в саксии за цъфтящи цветя или билки, които да поставите покрай пътеката или в беседката, до барбекюто, покрай парапета на терасата.

semmelrock

Направете от градинските оборудване декоративен елемент

semmelrock

Градинската чешма би могла да изглежда наистина красиво, поставете нестандартен повдвигнат клоц за цъфтящите сезонни растения, за да ги отделите от тревата и да им осигурите нужната почва. Бихте могли също така да декорирате зоната за компостиране – оформете я така, че да стане част от пейзажа.

semmelrock

Не се страхувайте да смесвате елементи с различна функционалност. Комбинирайте структурите и цветовете така, че да добавите своя „чар“ в пространството, което Ви заобикаля. Не забравяйте, че това е Вашето кътче за игра, забавления, спокойствие или почивка, а може би всичко това и не само за Вас.

Още идеи можете да откриете в новия каталог „Идеи за градина 2020“ на сайта на Semmelrock.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *