Онлайн соларен калкулатор от Hoval

г. Автор
онлайн калкулатор
Възобновяемата енергия на слънцето Ви спестява пари и гарантира по-добро бъдеще

Ако желаете да оптимизирате енергийната ефективност на планираната система за отопление имате избор между няколко варианта. Една от възможностите е използването на слънчева енергия. Нейната ефективност се определя от няколко фактора, например от метеорологичното време, климатични условия, ъгълът на наклон на покрива, броят и ефективността на инсталираните соларни панели. Всеки от един от тези параметри влияе на ефективното използване на слънчевата енергия и потенциала за икономия на Вашата система.

онлайн соларен калкулатор

С онлайн соларния калкулатор от Hoval имате възможност да изчислете соларния потенциал за Вашите големи проекти още сега – лесно и бързо. Разгледайте резултатите и изпробвайте различни варианти, за да намерите най-подходящото решение за Вас.

онлайн соларен калкулатор

Необходима Ви е симулация за 70 колектора на Вашия обект? Или изчисление за дневното потребление на топла вода за индустриална или жилищна сграда?

Можете да направите това бързо и лесно със соларения калкулатор на Hoval. Възползвайте се от лесните изчисления за малки и големи соларни системи за подгряване на битова гореща вода, както за производствени, така и за жилищни сгради.

Местоположението е един от определящите фактори в изчисляването на ефективността на слънчевата енергия. Бихте могли да използвате този параметър, за да приложите слънчевата радиация, която системата ще получи.

Kалкулаторът на Ховал използва геолокации за изчисление на разстоянието между колекторите.

онлайн соларен калкулатор

Информацията от най-близките метеорологични станции в региона също може да помогне за изчисляване на количеството добита слънчева енергия. С тази информация можете да бъдете сигурни за месечния принос на слънчевата енергия за затоплянето на битова гореща вода.

онлайн соларен калкулатор

Вижте всички данни в един доклад

Необходимо Ви е да знаете годишната консумация на топла вода, включително препоръчителната площ на слънчевите колектори? Какъв е идеалният обем водосъдържатели, подходящи за Вашия проект?

От нашия доклад имате възможност да получите:

– нужната енергия за затопляне на битова гореща вода;
– обща площ на слънчевите колектори, включително препоръчителен тип колектори;
– добив от колекторно поле;
– максимални спестявания на газ;
– максимално намаляване емисиите CO2.

онлайн соларен калкулатор

С няколко стъпки назад, лесно и бързо можете да направите нова симулация, да завишите или намалите параметрите, за да видите симулация при други условия и да прецените баланса между инвестиция, ефективност и резултат.

Слънцето е най-важният елемент от бъдещото енергийно снабдяване. Соларната инсталация може да Ви помогне да постигнете годишно слънчево усвояване между 60-80% за затопляне на гореща вода. Открийте как това е възможно с най-ефективните и най-тънки солари в света.

Европейски стандарт с един клик

онлайн соларен калкулатор

Соларният калкулатор Ви помага, когато използвате Европейския стандарт EN 15316-4-3: 2008, засягащ отоплителните системи в сградите. Методът на Ноval за изчисляване на енергийните потребности за затопляне на БГВ дава надеждни резултати за изискванията за топла вода. Разберете какъв е оптималния размер на колекторното поле, което трябва да приложите, без да преоразмерявате проектите си!

Регистрирайте се и получете своите резултати.


Както слънчевата светлина е безплатна и напълно освободена от вредни CO2 емисии, така и нашия соларен калкулатор е безплатен и свободно достъпен по всяко време онлайн.

И да го използвате за всички проекти. Всеки проект може лесно да запазите в архив и винаги може да се върнете и да коригирате параметрите, ако има такава необходимост. Направете Вашата регистрация, започнете да спестявате пари и допринесете за опазването на околната среда.
Ако имате въпроси или нужда при изчисления на Вашия проект, може да се свържете с експерт на Hoval.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *