RÖFIX силиконова мазилка – защита за вашата фасада

г. Автор
силиконова мазилка

RÖFIX Silikonharzputz PREMIUM – една истинска премиум мазилка за постигане на премиум защита

Предлаганите на пазара завършващи покрития са разнообразни и като видове, и като свойства и предимства. Едно е сигурно – фасадата на дома трябва да е добре защитена от капризите на времето. Затова на първо място фасадната система трябва да е доказано качествена и с гаранция, положена от специалисти според изискванията на производителя и да се обърне специално внимание на завършващата мазилка.

Защо RÖFIX препоръчва силиконова завършваща мазилка за своите премиум фасади?

Мазилката е с повишено съдържание на силиконова смола – дишаща, еластична и хидрофобна. Гъвкавостта, която предлага силиконовата мазилка, означава, че тя е много устойчива на напукване, повече от която и да е друга мазилка и ще издържи с течение на времето на всички химични и механични влияния на околната среда. Проникването на влага през мазилката може да причини сериозни проблеми и щети, но за щастие силиконовата мазилка е изключително водоустойчива. Това води до задържане на водата на повърхността й и не позволява да прониква навътре към фасадната система.

силиконова мазилка

Кои са предимствата на ПРЕМИУМ силиконовата мазилка?


– Паропропусклива мазилка, с позитивен ефект върху здравословния климат в дома;
– Особено подходяща за фасадни енергийноефективни системи;
– Дълготрайна и устойчива;
– Водоотблъскваща;
– Значително намалява риска от образуване на алги, плесени и мухъл по фасадата;
– Устойчива на атмосферни влияния, на химически и механични повреди и на силни валежи;
– Подобрява устойчивостта на цвета на фасадата.

Силиконовата завършваща мазилка RÖFIX Silikonharzputz PREMIUM позволява да се оцветява в широка гама от цветове. Чрез най-новия безплатен он-лайн RÖFIX Фасаден конфигуратор всеки може да направи съвсем сам множество варианти за цветово и структурно оформление на фасадата. Благодарение на нейните свойства цветовете се запазват наситени за по-дълго време, а фасадата има свеж и чист вид. Специалистите на RÖFIX препоръчват RÖFIX Putzgrund PREMIUM – активен грунд за мазилка. Той е готов за употреба, силно алкален комбиниращ предварителен и дълбок грунд, в бял цвят. Системните решения и тяхното следване в практиката са най-сигурният и гарантиран начин за устойчиво строителство. В зависимост от вида на фасадната енергийноефективна система, в която е положена силиконовата мазилка, гаранцията може да бъде от 15 до 25 години.

силиконова мазилка

Силиконовата завършваща мазилка е особено подходяща за обществени и частни проекти, където архитектите се стремят да излязат извън зададените строителни рамки, за да покрият високите креативни стандарти на модерната архитектура. Новата линия RÖFIX KREATIV прави възможно изразяването чрез декорация и текстура, постигайки желания ефект по фасадата и по други външни повърхности. Така тясната граница между живопис и скулптура става ясно видима, създавайки усещането за триизмерност. RÖFIX KREATIV не е продуктова линия в класическия смисъл на думата, а широка гама от почти неограничени ефекти и декоративни повърхности за вън, в съответствие с творческата визия за фасада на проектанта.

Разнообразните специални комбинации от RÖFIX продукти и различните методи на полагане, предлагат неизчерпаем набор от възможности, в зависимост от специфичните креативни потребности на клиента. Това ги прави изключително подходящи за проектирането на всички видове фасади, както и за приложение при топлоизолационните системи.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *